POLET u NOVOM SADU

Izložba Polet
Ekonomska propaganda u Jugoslaviji
1969-1980.

Novi Sad, 17-25. maj 2013.
Kulturni Centar Novog Sada, Likovni salon

exibition1

Izložba POLET
Ekonomska propaganda u Jugoslaviji 1969-1980.


Kulturni centar Beograda, Likovna galerija i galerija Podroom
27. mart -13. april 2013.


Na izložbi POLET biće prikazani izabrani novinski oglasi objavljeni u nedeljniku „Ekonomska politika“ u periodu od 1969 do 1980. godine. U pitanju je svojevrsna antologija tog vremena koja vizuelnim narativom oslikava odnos tržišta i privrede, potrebu za približavanjem potrošačima i proširenje marketinških pravila i filozofije.

Izložba će biti postavljena u dva galerijska prostora: u Likovnoj galeriji i u galeriji Podroom u Kulturnom centru Beograda. Bogata vizuelna građa sistematično je kategorizovana na preko 100 svetlećih panoa uklopljenih sa konkretnim podacima, tako da cela izložba funkcioniše kao jedna velika infografika koja na najbolji način prenosi duh vremena i svedoči o društvenom ustrojstvu tog doba.

Nesvakidašnji spoj zapadnih tekovina oglašavanja, s

jedne, i socijalistickog estetizma, s druge strane. Progresivna likovnost, duhovitost, visoki konceptualni dometi i lajfstajl u pokušaju!

Osetite oglašavanje na jugoslovenski način!

Izložbu Polet podržao je NIS kao društveno odgovorna kompanija u okviru programa”pod nazivom Kultura bez granica. Produkcija izložbe: studio Metaklinika. Autorski tim: studio Metaklinika, Mijat Lakicević, studio Petokraka. Partneri na projektu Kulturni Centar Beograda i Međunarodna konferencija (Grafički) Dizajner: Autor ili univerzalni vojnik.

Otvaranje izložbe 27.marta će biti u okviru 4. međunarodne konferencije (Grafički) Dizajner: Autor ili univerzalni vojnik.